Снимка: БГНЕС

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков отпадна от групата на шампионите за участието в груповата фаза на Лига Европа, където съперници са Тотнъм, ЛАСК Линц и Антверпен.

Преди няколко дни Дяков намекна, че има желание да напусне клуба, но се очаква да остане в Разград поне до Нова година. Така една от емблемите на "Лудогорец" в последните 10 години няма да може да участва в групите на турнира.

Извън състава остават и двама от чужденците, които вероятно ще бъдат продадени. Става дума за крилото Жоржиньо и левия бранител Талеб Тауата. Вероятно именно двамата играчи ще осъществят трансфери в следващите няколко дни, пише Монитор. За това намекна спортния директор на Лудогорец Георги Караманджуков, който заяви вчера, че ще има продадени играчи. Именно това е причината Жоржиньо и Тауата да не попаднат в състава.

По обясними причини го няма и трайно контузения Вандерсон, но в състава попада последното ново попълнение на отбора Кирил Десподов.

Ето и футболистите на Лудогорец за груповата фаза на Лига Европа:

Вратари: Пламен Илиев, Владислав Стоянов, Ренан, Дамян Дамянов

Защитници:
Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Козмин Моци, Жозуе Са

Халфове:
Алекс Сантана, Абел Анисе, Стефан Баджи, Доминик Янков, Иван Йорданов, Каули Оливейра

Нападатели: Елвис Ману, Ихинио Марин, Кирил Десподов, Мавис Чибота, Клаудиу Кешеру, Бърнад Текпетей.

ЦСКА-София също е готов с отбора си за Лига Европа. Донякъде изненадващо в него не фигурира нападателят Томи Юрич, а извън състава е и талантливия голмайстор Тонислав Йорданов.

За сметка на това в картотеката на "червените" попадна Али Соу, чиито трансфер в Дижон пропадна в последния момент.

Очаквано в разширения състав влязоха и новите попълнения Джером Синклеър и Адалберто Пенярадна.

Припомняме, че ЦСКА е в една група с Рома, Йънг Бойс и ЧФР Клуж. Първият мач на "армейците" е домакинство на румънския първенец. Срещата е насрочена за 22 октомври.

Ето на кои футболисти ще разчита Стамен Белчев в Европа:

Вратари:
Густаво Бусато, Димитър Евтимов, Ивайло Илиев

Защитници:
Юрген Матей, Жеферсон, Петър Занев, Александър Бучков, Тибо Вион, Брадли Мазику, Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Валентин Антов

Халфове и нападатели:
Амос Юга, Йонус Санкаре, Тиаго Родригес, Емил Ценов, Стефано Белтраме, Георги Йомов, Енрике Рафаел, Греъм Кери, Жул Кейта, Джером Синклеър, Адалберто Пенярадна, Али Соу, Ахмед Ахмедов, Марк-Емилио Папазов

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase