Снимка: БГНЕС
fallback

След 12 дни в интензивното отделение Красен Кралев отново си е у дома, но все още е изолиран от външния свят.

"Много тежко изкарах COVID-19. Особеността на тази болест е, че протича различно при всеки човек. Аз бях диагностициран с коронавирус на 23 август и след рязко влошаване на състоянието бях приет в болница във Варна с диагноза двустранна пневмония", разказва пред NOVA министърът на спорта. Той отишъл да се изследва, тъй като първоначално вдигнал висока температура.

"В началото състоянието ми бе по-добро, но след три дни ме приеха с пневмония и остра дихателна недостатъчност. Следващите 12 дни прекарах в интензивното отделение", допълни той и сподели, че героите, които се борят на първа линия с COVID-19 са прекрасни.

Красен Кралев е бил на кислородна терапия около 10 дни.

"Не съм подценявал вируса, винаги съм спазвал всички противоепидемични мерки. Но и продължих да изпълнявам задълженията си на министър, а това включва срещи с много хора. Много е трудно да се каже къде точно си се заразил", казва министърът.

"Единственият шанс, който имаме в момента, е да продължим да спазваме противоепидемичните мерки, без да се изпада в крайности и истерия", категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

все тоя

преди 3 години

е и кво,не ме интересува

33

До32

преди 3 години

Дано ама надали. Нали не вярвате че някой ще ви обърне внимание като на министъра или хората с много пари ако имате усложнения. Тук е БГ все пак...

32

Анонимен

преди 3 години

Поне е свалил някой друг килограм.

fallback