fallback
Един от най-често срещаните митове в хазартните среди е свързан с тезата как определени игри са съзадени с идеята само и само да изцедят ресурса на залагащите, докато други са по-щедри и дори дават възможност за изумителни печалби. Във времената, в които слот машините се срещаха само в зали и кафенета, по тези места често можеше човек да се натъкне на някой от "познавачите", които да дадат "безценен" съвет коя игрална конзола "пуска" и коя само "прибира". Сега в интернет форумите също могат да се открият спорове и "сензационни разкрития" как еди-коя-си ротативка в сайта букмейкъра Х води само до загуби, докато пък друга игра от този вид отваря широко вратите си за търсещите бързи печалби.
 
Истината е, че в дългосрочен план няма слот, който да е създаден, за да източва средствата на потребителите, нито такъв, който пък да е подчертано по-щедър. В крайна сметка говорим за математика, за теория на вероятностите и за... чиста случайност. Когато се повторят достатъчно голям брой завъртания – долната граница трябва да бъде поне няколко хиляди или дори няколко десетки хиляди, можем да се уверим, че успеваемостта при различните ротативки е почти еднаква. Можем да станем свидетели на известни разминавания, но с пренебрежимо малки стойности на фона на направените опити.
 
Как обаче да правим такъв експеримент, ако играем с реални средства. Дори за едно завъртане да се отделя минимумът от 1 стотинка (при само една включена печеливша линия от възможните конфигурации), за да направим реално и адекватно сравнение само между две игри, ще ни бъде необходим солиден финансов ресурс, в случай че влезем в неуспешна серия. От друга страна обаче можем да тестваме платформа за казино игри без регистрация и без инвестиране на реални пари. Там ще намерим същите заглавия, които виждаме и при основните букмейкъри, само че в демо версии. Можем да играем колкото искаме, да си водим статистика и да направим сравнителен анализ между два или три слота, без това да ни коства нищо друго освен време. Друг е въпросът дали си струва наистина да инвестираме време в процес, който само ще докаже това, което прочетохте дотук само за 2-3 минути.
 
Факт: Съществуват “горещи” и “студени” слотове
 
В по-съкратени диапазони все пак наистина можем да говорим за по-успешни или по-неблагоприятни “машинки”. Ако заемем с буквален превод терминологията от американските казина, то тези, които са щедри в определен момент или период, са “горещи”, докато “студени” се наричат ротативките, които в продължителна серия не се подреждат в печеливша конфигурация. Т.е. слот игра, която се експлоатира активно, може да влезе в по-дълга успешна или неуспешна серия. Играчите със силен хазартен нюх дължат сполуката си често на инстинктивното усещане за това коя ротативка е “гореща” и коя не. Но този усет работи по-трудно в онлайн платформите поради простата причина, че на една игра като 20 Super Hot или Rise of Ra може да се залага едновременно от десетки или стотици потребители. При всеки компютърният алгоритъм залага различни последователности. Така че дори доверен “познавач” да ви светне коя ротативка “пуска” в даден момент, след като при него е проработил късметът, няма гаранция, че това ще се повтори и при вас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback