Снимка: БГНЕС
fallback

Тази година най-престижната индивидуална награда във футбола – Златната топка, няма да бъде връчвана. Новината обявиха лично организаторите на събитието от France Football.

"За първи път в своята история, започнала през 1956 г., няма да има носител на Златната топка. Причината за това е липсата на достатъчно справедливи условия за победителя", е мотивът на френската спортна библия, цитирана от Gol.bg.

Пандемията от коронавирус промени всички спортни календари, включително и на футбола. Евро 2020 беше отложено, Шампионска лига и Лига Европа ще се доиграят в съкратен вариант, а някои първенства, сред които и френската Лига 1 и нидерландската Ередивизие, бяха отменени.

"Тази година не може и не бива да се третира като обикновена. Когато има съмнение, въздържанието е по-добрият вариант, отколкото продължаването напред", заявиха още от France Football.

Сред фаворитите за приза бяха сочени Роберт Левандовски, Карим Бензема и Кевин Де Бройне, които се представят превъзходно, съответно за Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Манчестър Сити. Тримата обаче няма да имат възможността да вземат наградата за първи път в кариерите си.

Припомняме, че Лео Меси е печелил Златната топка рекордните шест пъти, а големият му конкурент за №1 на планетата – Кристиано Роналдо, е ликувал пет пъти. 

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Логиката им наистина е идиотска... Не могат да сравнят качествата и представянето на един играч през годината с тези на друг и гледат какво са постигнали отборите им.... Вместо най-накрая да признаят, че трябва да раздават 11 такива награди по постове за да е поне по-честно.

8

Анонимен

преди 3 години

A, защо Роналдо да я спечели? От кога индивидуални награди трябва да са вързани с това какво е направил отбора като цяло...Ей тука ви куца логиката на някои хора.... Индивидуалната награда е за най-добрия през сезона във всичките турнири и мачове в които е играл а не трябва да е заради това, че отборът му е стигнал финала и победил в ШЛ....(малко като топката на Модрич, понеже Роналдо се махна и трябваше да е някой от победителя)

7

Анонимен

преди 3 години

Пак прееаха Десподов. Както Гонзьо, докато играеше в Рен...

fallback