Снимка: БГНЕС

Нападателят на Берое Мартин Камбуров ще напусне отбора след края на настоящия сезон, заяви самият той в интервю пред клубният сайт на старозагорци.

Причината е, че 39-годишният футболист иска да играе редовно и през следващия сезон, но по думите му старши-треньорът на "зелените" Димитър Димитров-Херо не може да му гарантира, че ще го използва толкова често през следващата година.

"Разговаряхме нормално и съвсем професионално. Казаха ми, че мога да остана още една година, но естествено с условност, че не може да се гарантира колко време ще имам на терена. Това е съвсем нормално и аз благодаря за това отношение. Аз обаче не бих искал да остана в клуба, да се водя само на заплата и да имам малко игрово време. Моята цел е съвсем друга. От тук нататък имам около 7 мача за „Берое“, които ще изиграя с цялото си сърце и ще дам всичко от себе си. Надявам се само да съм здрав и се надявам да вкарам поне още 7 гола за „Берое“. За три години отбелязах доста за отбора и не смятам да спра до тук",заяви голмайстор №2 в историята на родната Първа лига пред клубния сайт.

Той призна, че към момента няма предложения от други отбори и тепърва ще търси тим от първия ни ешалон, където да играе и през следващата година в опит да стане голмайстор №1 в родния футбол.

Камбуров пристигна в Берое през лятото на 2017 година, като в 88 мача за отбора отбеляза 41 гола и влезе в топ 10 на голмайсторите на отбора за всички времена.

Нападателят вече има 230 гола в родната Първа лига, а легендата Петър Жеков държи първото място с 253.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase