Снимка: БГНЕС
fallback

Изключителен дебют на Едмонд Назарян при мъжете.

18-годишният син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян стана европейски шампион по борба, предаде bTV.

Едмонд спечели титлата в кат. до 55 кг на класическия стил след успех със 7:3 над действащия шампион Виталий Кабалоев от Русия.

Това е първа титла за мъжката ни борба на европейско първенство от 2017 г., когато натурализираният Тарек Абделслам триумфира в категория до 75 кг.

Българският борец влезе по-активно и нападателно в битката за златото, а това му донесе и първа точка. Последва наказание и прехвърляне и Назарян поведе с 5:0.

Руснакът стигна до точка, след като изхвърли от тепиха Едмонд, но младият българин успя да спре атаките му след почивката. 22 секунди преди края разликата бе намалена до 2 точки в полза на Назарян, но тогава талатливият ни борец записа нови две точки за крайното 7:3.

Едмонд Назарян, който е двукратен европейски шампион за кадети, печели първата си значима титла при мъжете на 18 години и 23 дни. За сравнение легендарният му баща стига до първо европейско злато, когато е на 20 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

до 38 Гадорян сигурно визира братята Кличко, но те са Казахстанци, a не арменци, които се преместват да живеят в Украйна навремето. И братята Кличко са притежавали заедно всички пояси на всички версии в тежка категория- 5 на брой са общо. Виталий Кличко е бил шампион в две от версиите през своята кариера, а брат му Владимир Кличко на 4 от версиите през годините.

40

Ф.С.В.

преди 4 години

Браво на момчето -ще стане Велик Шампион!! Браво и на баща му !!

39

хохо

преди 4 години

Браво ...

fallback