fallback

Хеликоптерът, при чиято катастрофа в Калифорния загинаха легендарният баскетболист Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря, не е бил оборудван със система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие въпреки направена преди 14 години препоръка.

Това заяви представителката на Националното управление за безопасност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Според нея тази система е можела да помогне на пилота да осъзнае, че хеликоптерът се намира опасно близо до хълм, макар и да не е сигурно, че е можела да предотврати катастрофата в Калифорния.

Хеликоптерът освен това не е имал и "черна кутия" за записване на данните на полета.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 17Много знаеш и акъл раздаваш! Турбопроп значи турбовитлов, не се ли сещаш - пропелер значи витло. Не съм срещал думата за хеликоптери, а само за самолети (напр. Ан-24, Ил-18, С-130).

13

Pilot

преди 4 години

...бюлетини на NTSB и FAA. И не е негова работа. Така че коментари от рода на "бил искал да спести щото бил стиснат, а бил милиардер" са меко казано смешни.

12

Pilot

преди 4 години

Момо, видео с падането на хеликоптера на Коби НЕ СЪЩЕСТВУВА! Това видео което си гледал дори не е снимано в САЩ. До форумните експерти-мишки: Преди 14 години NTSB издава ПРЕПОРЪКА всички летателни апарати с турбопроп двигатели да се оборудват със споменатите предупредителни системи за терен. Работа на FAA е да го направи мандат. FDR/CVR, което наричат "черна кутия", не са също задължителни за подобем вид aircraft. Коби е КЛИЕНТ на тая индустрия, НЕ специалист! Той едва ли е следял всички....

fallback