Снимка: БТА
fallback

Лудогорец приема унгарския Ференцварош в двубой от група "H" на Лига Европа. Мачът на стадион "Лудогорец Арена" започва от 22.00 часа българско време.

Родният шампион се намира в отлична позиция за излизане от групата, тъй като се нуждае дори от равенство, докато унгарците ще играят задължително за победа, ако искат да завършат на скъпоценната втора позиция.

Това ще бъде четвърти двубой между тези два отбора този сезон. Ференцварош се оказа "черната котка" за Лудогорец в Шампионската лига, като го отстрани още в първия предварителен кръг, когато спечели и двата мача с разградчани (2:1, 3:2).

След това съдбата ги събра отново в Лига Европа. "Орлите" взеха малък реванш като разбиха съперника с 3:0 в Унгария в първия мач между двата тима в групата. Сега това обаче може да няма никакво значение, ако днес българският шампион не си свърши работата и не постигне позитивен резултат.

Опитът е изцяло на страната на Лудогорец, който е редовен участник в евротурнирите в последните сезони, а освен това вече три пъти е достигал до 1/16-финал в Лига Европа. Лудогорец излиза и за сериозни пари в този мач.

За класиране на 1/16-финал в Лига Европа всеки отбор получава гарантирани 1 млн. евро, а дори и при загуба в следващия етап в касата влизат още 500 хил. евро. За победа в групите премията е 570 хил. евро, а за равенство се получават 190 хил. евро.

Добрата новина за домакините е, че нямат сериозни кадрови проблеми за днешния мач. Единственият отсъстващ е контузеният Яцек Горалски.

В какъв състав ще излезе Лудогорец и прогнозата на колегите от Gol.bg вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Наблюдател до 7

преди 4 години

В грешка си. Стискам палци за Лудогорец.

9

Хейтър

преди 4 години

Всички стискаме палци на Лудогорец, за да имаме добър коефициент, който да се ползва от Лвески и ЦСКА в евротурнирите. Иначе е ясно къде ще бъде Лудогорец през 2021, двадесет години след основаването си- в А окръжна група, където му е мястото.

8

Анонимен

преди 4 години

цяла България стиска палци за Лудогорец,само някой *** може да подкрепя противника.

fallback