Снимка: БТА

Ботев Пловдив записа трета победа от началото на сезона в българската футболна efbet Лига, след като надви с 2:1 като гост закъсалия финансово отбор на Дунав.

В началото мачът бе оспорван, като и двата отбора създадоха положения, но така и не се стигна до гол в една от двете врати. В 13-ата минута гостите от Пловдив откриха резултата, след като Александър Тонев центрира отляво, топката попадна във Фернандо Виана и той отбеляза.

До края на първата част Дунав се опита да изравни резултата, като създаде няколко положения, но без успех.

Вторият гол за Ботев падна четири минути след почивката. В 49-ата минута Александър Тонев проби отдясно, подаде топката по земя към точката за дузпата и Виана я изпрати от движение в левия горен ъгъл на вратата на Макенджиев.

След второто попадение Дунав наложи натиск и атакуваше често. В 82-ата минута домакините създадоха най-чистото си положение от началото на мача - Щерев отправи силен удар от десетина метра към вратата на Ботев, но топката срещна напречната греда.

Три минути по-късно съдията посочи бялата точка за нарушение в наказателното поле на Джонатан Перейра срещу Кавалканте, за което футболистът на Ботев получи и червен картон.

Ахмед Ахмедов от Дунав бе точен и намали разликата в резултата, но за повече домакините нямаха време.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase