Снимка: bTV
fallback

Най-актуалният български щангист в момента Божидар Андреев стана европейски шампион в категория 81 килограма на първенство по вдигане на тежести за младежи до 23 години.

На шампионата, който се провежда в Букурещ, сливналията тотално доминираше и се окичи не само със златото в двубоя, но и в двете отделни движения и така се прибира с три златни медала.

Oще по темата

Резултатът му в двубоя е 361 килограма (163 килограма в изхвърлянето, 198 в изтласкването). На 2-о място остана Антонио Пицолато (Италия) с двубой от 354 кг, който взе сребро и в изхвърлянето със 161. Бронзът отиде у Вячеслав Яркин (Русия) с 351 кг, за когото пък остана 2-ата позиция в изтласкването със 194.

2019 г. беше изключително успешна за Андреев. Той завоюва първа европейска титла за България от 2014 г. насам, след като спечели златото в Батуми, Грузия в категория до 73 кг., припомня bTV. На световното първенство в Тайланд пък се нареди трети в двубоя.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Абе Дришката да не е умрял та не пишете нищо за него?!?!

5

Анонимен

преди 4 години

До Яким Вълев ДоневЕ, ама тогава сме били зли хора дискриминиращи турците, а сега сме демократи толериращи всичко и всички.

4

Анонимен

преди 4 години

Ако не друго поне е за пример на проблемното ни малцинство.

fallback