Снимки: Reuters
fallback

България не е единствена страна, в която се разрази расистки скандал. Той се разигра в двубоя между италианските отбори Сампдория и Рома от 8-ия кръг на  Серия "А", а тифозите не запазиха благоприличие. 

Халфът на "моряците" Роналдо Виейра бе подложен на обиди от тифозите на римляните. "Чух ги, но не искам да говоря за това. Случва се твърде често, което не е правилно", заяви Виейра, който е роден в Гвинея-Бисау, но играе за младежкия национален отбор на Англия.

От Рома реагираха светкавично и осъдиха поведението на феновете си, които издавали маймунски звуци.

"Извиняваме се на Роналдо Виейра. Не толерираме никакъв вид на расизъм и ще помогнем на власите да намерим виновните", гласи съобщението на "вълците".

Ръководството на Самп благодари на столичани за заетата позиция. "Благодарим. Винаги обединени за по-добър футбол", написаха от клуба.

Това е пореден расистки скандал в последно време. Най-много шум се вдигна за квалификацията за Евро 2020 между България и Англия (0:6), а само за изминалия уикенд на три срещи на Острова имаше същите случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

муспи

преди 4 години

В Европа прави силно впечатление празните стадиони в България, и скоро ще почне 6подражаване. А как ще издържат черните милионери че и милиардери? В България е чрез пари от ЕС, за да се подържа илюзията че всичко си е наред, но след като и Европа издъхне, откъде?! Откъде евреите ще дърпат конците? От САЩ? В Империята на Злото, не$рите и мексиканците са толкова много и са създали такава атмосфера, че Европа не може и да си представи. А откъде пари? - от такива като нас, ето нашето злато.

10

муспи

преди 4 години

В геноцида на белите, почерняването на футбола е от възлово значение. Черен футболист може да се приравни само с го$но в чиния на масата. В резултат всичко става негодно . $, чиния, маса, стая, етаж, блока и държавата. Дявола воюва, а ние си приказваме?!

9

Анонимен

преди 4 години

Не гледам футбол, но от новините оставам с впечатлението че в тая игра вече няма бели...

fallback