Снимки: Reuters

За първи път от 2010 година насам Ферари триумфира у дома на Монца.  Шарл Льоклер вдигна купата пред насъбралите се на пистата хиляди тифози във втората си победа този сезон. Но и направи още по-ясна една тенденция, за която се говори от дълго време – контрастът между двамата пилоти на Ферари никога не е бил толкова голям.

Още по темата

Шарл става все по-добър и по-добър с всяко състезание. Гран При на Италия беше наистина фантастично. Но докато той побеждаваше, Себастиан Фетел преживяваше едно от най-лошите състезания в кариерата си. За последните 27 старта, пилотът направи деветата си огромна грешка... дори без участието на друга кола.

Фетел се движеше спокойно на четвърта позиция след Льоклер, Хамилтън и Ботас, когато изведнъж просто се завъртя и изгуби контрол над автомобила. Но това не беше най-лошото. Той се опита да се върне в състезанието, но без да се огледа, създавайки ситуация, подобна на онази, в която Юбер загина миналата седмица.

„Очевидно не съм щастлив“, заключи Фетел, който завърши на 13-та позиция.

Състезанието на Монца бе и седмото, в което младият Шарл успява да си спечели място на подиума, а Себастиан – не.

Още преди лятната почивка на Формула 1 се заговори, че Люклер може да отнеме позицията на главен пилот на Ферари от Фетел. Но това може да се случи най-рано другата година, когато изтича договорът на Себастиан. Ала според експертите, Ферари няма проблем с пилотите, а с автомобила, който от началото на сезона показа, че далеч не е перфектен.

Коментари Напиши коментар

4

House M.D.

преди 3 години

Защо заглавието е написано неграмотно?Правилното изречение е "За пръв път ОТ девет години Ферари...". Двоеточието също е излишно.

3

Симеонов

преди 3 години

Ръководството на формула 1 направи състезанието като президентските избори в Русия.Пълна пародия, това не е формула 1 а нагласена формула мерцедес.По целия свят феновете масово отказват да гледат този фарс, приходите на рекламодателите и телевизиите падат.Та ще им се наложи да направят сериозни промени по отношение равнопоставеноста на отборите, нито Хамилтън ,нито Мерцедес са толкова важни, че заради тях да бъде унищожена формулата.

2

Анонимен

преди 3 години

Червените каручки най-накрая спечелили състезание. То верно си е новина!