Общ преглед

На днешния ден се навършва точно четвърт век от вероятно най-великата победа в историята на националния ни отбор по футбол. На стадион "Джайънтс Стейдиъм" в Ню Йорк момчетата на Димитър Пенев победиха с 2:1 световния шампион Германия в четвъртфинал от Мондиала в САЩ и с това България стана част от четирите най-големи сили в световния футбол.

"Айн, цу цвайн, цу трайн. Дрън!" Тази крилата фраза изстрелва Христо Стоичков пред смаяните репортери, които не могат да повярват как родните национали се подготвят за битката с най-силния тим на планетата. Докато при германците има жестока дисциплина, то нашите се плацикат в басейна в своя хотел в добро настроение.

В горещия ден в Ню Йорк световните шампиони повеждат с дузпа, която е превърната в гол от Лотар Матеус. Въпреки добрата игра на "лъвовете", мачът върви към очаквана от всички победа за Бундестима. Тогава в 76-ата минута Христо Стоичков праща с уникален удар от пряк свободен удар топката във вратата на Бодо Илгнер, а само 3 минути по-късно Данчо Лечков довършва германците с летящ плонж! България вече е световна футболна сила!

Насладете се още веднъж на уникалните моменти в следващата галерия и видео!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар