Снимка: Bulgaria On Air

С настъпването на новата година всички правим обещания пред себе си. След голямото преяждане по празниците, обикновено най-честата цел, която преследваме през идните 365 дни, е да влезем във форма.

Обещанието за здравословен начин на живот започва "от понеделник" след празниците, който често така и не идва. Ако все пак започнем своята диета, то рядко се случва да я довършим докрай.

За да водим здравословен начин на живот, обаче, а заедно с това и да влезем във форма, трябва постоянство, категорични са фитнес инструкторите.

"Всички си дават обещания да влизат в залите и да минат на по-здравословно хранене. Първият съвет е да не се втурват рязко в тренировките, за да не се претоварят. Трябва да се почва от по-леки упражнения към по-трудни. За качествен ефект трябва търпение. За една седмица в залата не се случват чудеса. Постоянство в тренирането и здравословното хранене е решението", подчерта в студиото на предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Цвета Капитанова.

Тя препоръча лека детоксикация между 1 и 3 дни след голямото преяждане покрай празниците. Хубаво е всеки ден да имаме някаква активност, изтъкна още Капитанова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase