Снимка: БФ Бокс
fallback

С абсурден казус се сблъска женския национален отбор на България по бокс в навечерието на световното първенство. Домакините от Индия са отказали визи на 11 души от делегацията, а одобрените са едва двама.

"Получихме отказа по пощата. Причини не се посочват и няма обяснение. Веднага сигнализирахме до индийското посолство в България, но от там ни казаха, че не могат да реагират тази седмица, а чак в понеделник. Отборът заминава в събота, което е проблем", заяви пред Boec.bg изпълнителният директор на Българска федерация по бокс Светослав Сапунджиев.

Българската делегация, която ще пътува до Индия, наброява 13 души, като шест са състезателките, трима са треньорите и има един масажист. По план всички те трябва да пътуват в събота, като целта е да имат 10 дни за аклиматизация на индийска земя преди старта на световното първенство в Ню Делхи, което ще се проведе от 15 до 24 ноември.

"Малко е абсурдна ситуацията, но мисля, че ще се разреши. Потърсихме съдействие от всички възможни министерства и агенции и мисля, че всичко ще се оправи" оптимист е все пак Сапунджиев. Ако до утре отборът не получи визи, ще трябва да се купуват билети за друг полет и групата да тръгне по-късно през другата седмица. Това от своя страна със сигурност ще наруши плана за подготовка на старши треньор Фикрет Ереджебов.

Съставът ни на боксьорките и видео с интервюто на Сапунджиев вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Гого

преди 5 години

Как ще ги пуснат та нали българите искат да ги правят на сапунки *** сте ганйовците

23

Гражданин

преди 5 години

Миризливи индици

22

Анонимен

преди 5 години

туй плешивото по средата къде се вре пак? Министър на спорта го направиха... майкооо колко мъка има по този свят

fallback