Снимка: БТА
fallback

Уволнение разтърси хърватския лагер по-малко от два дни преди полуфинала на световното първенство срещу Англия.

Един от помощниците на Златко Далич - Огниен Вукойевич, бе освободен от федерацията, след като заедно с Домагой Вида посветиха победата над Русия на 1/4-финала на Украйна. Това стана ясно от видео, на което двамата казват "Слава на Украйна!".

Действията на двамата не бяха приети никак добре. Вида се размина само с предупреждение от ФИФА, но Вукойевич бе глобен, а малко по-късно и отстранен от отбора.

"Хърватската футболна федерация иска да съобщи публично, че Огниен Вукойевич е освободен от задълженията си като част от треньорския екип на националния отбор. Той повече няма да бъде част от хърватската делегация. Ние искрено поднасяме извиненията си на Руската публика за неговите действия.

Двамата с Домагой Вида се извиниха за действията си и обявиха, че не са искали да отправят политическо послание, но признаха, че са дали повод направеното да бъде интерпретирано по този начин“, се казва в официалното съобщение.

И двамата са бивши футболисти на Динамо Киев, като Вида носи екипа на тима до януари тази година, когато премина в Бешикташ.

Всички новини преди полуфиналите на Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Факт!

преди 5 години

Нормално държава украйна няма.И сега ще ви го доказжат като я поделят на две.Крим е руски което не подлежи на преговори а скоро и Донецк Луганск и така нататък.Англия ще прегази довечера хърватите и нацистите са аут!

68

иванов

преди 5 години

тези******харватите , да си стиягат куфарите днес и 4ао.

67

Петух

преди 5 години

Удоволствието бе пълно, дами и господа!Каква невероятна футболна вечер!Какъв спектакъл с красив и малко неочакван край!Петела за малко да се гътне от мъка.

fallback