Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна безславно в третия кръг на Ролан Гарос, губейки от испанския ветеран Фернандо Вердаско с 6:7(4), 2:6, 4:6.

Двамата си размениха по един пробив в началото на мача, но след това печелеха подаванията си. В 12-ия гейм Димитров пропиля четири сетбола, а в последвалия тайбрек поведе с 3:1. Вердаско обаче направи серия от 6:1 и спечели със 7:4.

След това до края на мача испанецът доминираше. След 2:2 във втория сет той направи серия от седем поредни гейма и поведе с 3:0 в третата част. След това Димитров върна пробива, но още в следващия гейм загуби подаването си.

При 4:4 Вердаско спечели сервис гейма си и затвори мача с шестия си пробив. Димитров пласира 7 аса и общо 34 печеливши удара в двубоя, но допусна и цели 44 непредизвикани грешки, с 13 повече от съперника.

Българинът за втора поредна година изравни най-доброто си класиране на "Ролан Гарос" с достигането до третия кръг.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 5 години

След Ролан Гарос, Гиго изпада от топ-15 за годината.(Race to London).До тук беше тенис-кариерата на Гиго от асковските села.

63

Анонимен

преди 5 години

Страхотна новина. Мачкъй ***!!!

62

Анонимен

преди 5 години

До Драйвър 63Сървул, тези така наречени специалисти по джобен тенис всъщност плащат заплатата на асковският кауннн.Схващаш ли?!Рекламите на големите компании са предназначени именно за "джобните тенисисти"и кинтите които плащат на *** от асково идват от продажбите им.Знам че си *** но това не е оправдание.

fallback