Снимка: Pixabay

Продукти:

4 патладжана
200 г кускус
300 г сирене
300 г сушени домати в зехтин
2 супени лъжици песто
сол,черен пипер
300 г кашкавал
50 мл олио
За соса:
1 малка консерва домати
4 домата
1 глава лук
5 скилидки чесън
щипка захар
 
Приготвяне:
 
Патладжаните се разрязват надлъжно и се оставят за около 30 минути, да се изтече горчилката. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат на 200 градуса, докато омекнат и хванат кафява коричка. Когато са изпечени издълбаваме вътрешността им, слагаме я в тиган заедно с другите нарязани зеленчуци и ги задушаваме добре. Сваряваме кускуса. Добавяме го заедно със сиренето към зеленчуците, които вече са добре омекнали и готвим още 5 минути.
 
Пълним патладжаните, слагаме настърган кашкавал и запичаме. Докато се пекат, в тиган с малко мазнина, задушаваме съставките за соса. По желание може да добавите и 1-2 лъжици песто. Сервираме патладжаните полети с доматения сос.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase