Снимка: БТА
fallback

Левски се класира на 1/2-финалите за Купата на България, след като се възползва от грешките на Дунав и спечели гостуването си в Русе с 2:0.

През първото полувреме мачът не предложи много футболни достойнства, но "сините" максимално се възползваха от грешките в защитата на "драконите", което се оказа решаващо за крайния изход на сблъсъка.

Жуниор Мапуку (23) откри резултата след подхлъзване на Михаил Милчев, а в 45-ата минута Йерсон Кабрал вкара първия си гол за "сините", благодарение на последователни грешки на Диян Димов и Олексей Ларин.

След почивката Мапуку на два пъти не успя да се разпише сам срещу вратаря, а Мирослав Будинов, Васил Шопов и Бранимир Костадинов направиха големи пропуски за домакините.

Така Левски се класира сред четирите най-добри отбора в турнира, заедно с ЦСКА, Славия и носителят на трофея Ботев Пловдив. Жребият ще се тегли във вторник, 19 декември.

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Цола Драгойчева

преди 6 години

Пак ще ги правя ,,Пощенец,, тия ! Или ,,Динамо,,...

8

маларт

преди 6 години

Единият отбор ЦСКА София - реално е измислен от джуджето и няма нищо общо с комунистическата креатура на Армията, ставал шампион по заръка и натиск на партийни величия, другият - Левски - дължи и милиони, а беше и някаква перачница на Чорни и агента на ДС Батков, в управителния съвет беше и агента Георги Марков. Та ако това е футбол...

7

муспи

преди 6 години

Гледам заглавията и се кефя на медийната деградация: ЦЕКА направи за смях Лудогорец (при жалкото 2:1 и реферска яка кълка, и Левси наказа грешките на Дунав (на чужд терен, два редовни гола и запазване вратата суха!).

fallback