Снимка: Facebook
fallback

Тази вечер Тервел Пулев ще срещне най-сериозния опонент в професионалната си кариера. На галавечер в Берлин българинът ще се изправи срещу украинеца Артьом Редко, като мачът е основният в германската столица.

До момента Тервел има четири победи с нокаут от четири мача, а съперникът му е далеч по-опитен. Той има 21 успеха на ринга, 12 от които с нокаут, 8 загуби и 3 равни.

Редко е с 4 см по-нисък от Пулев и до момента никога не се е бил в мач за световната титла. На официалното претегляне снощи кантарът на Тервел се спря на 90,8 кг, докато стрелките на противника му се заковаха на 89,4 кг.

Последният мач на по-малкия от братята Пулеви беше през юни, когато в Берлин нокаутира Дражан Жанжанин. Тервел дебютира на 3 декември 2016 г. в зала "Арена Армеец", побеждавайки с технически нокаут Томислав Рудан.

На 8 април тази година Рамази Гогичашвили бе нокаутиран в първия рунд в Берлин и стана втората жертва на нашия боксьор. Третата победа на българина дойде на 28 април отново в зала "Арена Армеец" с технически нокаут срещу Якуб Войчик.
 

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Гост

преди 6 години

И на тоя му смениха противника в последния момент

21

Анонимен

преди 6 години

Големи "фенове" на бокса са това хейтърите! Как не прочетох под толкова статии, че някой се надява да гледа добър мач!? Аре да не продължавам, че не ща да падам на тяхното ниво. Сериозно са за преглед тези хора!

20

СТОЯН

преди 6 години

Линк

fallback