Снимка: Reuters
fallback

Дионтей Уайлдър защити титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), след като още в първия рунд нокаутира Бърмейн Стивърн. Дългоочакваният мач се игра в Ню Йорк, но продължи не повече от 180 секунди за жалост на феновете, които бяха изпълнили залата до краен предел.

По този начин Уайлдър постигна 39 победа в кариерата си от 39 мача, от които 38 с нокаут. Освен това той спази заканата си да нокаутира Стивърн. През 2015 г. именно той удържа 12 рунда срещу Уайлдър и загуби по-точки.

След края на мача шампионът на WBC се закани на Антъни Джошуа. Очаква се двамата да се изправят един срешу друг на ринга през 2018 г., с което несъмнено ще предизвика огромен интерес.

"Най-добрият съм и за това няма какво да доказвам. Джошуа, обявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго, знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа – Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди", извика се от ринга Уайлдър.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Лично мнение

преди 6 години

Гледах няколко мача на Уайлдър, включително с поляка Шпилка както споменават по-долу. Струва ми се статичен и бавен, може и да се лъжа. Има много силни удари и с двете ръце. От друга страна, ако Джошуа играе както в последния си мач, ще загуби. Според мен Уайлдър няма шанс срещу Кличко и Фюри (и двамата се отказаха, като Фюри може да се върне). Срещу Жозеф Паркър сега мачът би бил 50:50, като Паркър става все по-добър.Обаче, прави впечатление като много гаден по характер човек, много неприятен.

36

Анонимен

преди 6 години

Най-После истински бокс ! След тъпаата и скучнаа ера на кличкоо . Истината е в черните - там има агресия , мускули и бокс. Мач Джошуа - Уайдер ще е истинско зрелище. Такова няма да е имало от ерата Тайсън.

35

Анонимен

преди 6 години

Огромен опит има Уайлдър. Вече е 32 годишен и има 39 мача и 39 победи. С течение на времето става все по-голям психолог и напипва много набързо слабите места на противника. И ако сте гледали интервюта с него...тоя е супер интелигентен за боксьор.

fallback