Снимка: архив Reuters
fallback

Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е получил мозъчен кръвоизлив. Лекарите се опасяват, че може да остане парализиран.

Това съобщават турските медии, цитирани от bTV.

Състоянието на шампиона се е усложнило малко преди да бъде изписан от болница. Той е в лечебно заведение в Истанбул от края на септември, когато бе приет по спешност след като черният му дроб и единият му бъбрек отказаха да работят.

Oще по темата

В началото на октомври Наим претърпя успешна чернодробна трансплантация.

Според лекарите 50-годишният Сюлейманоглу вече е по-добре и в момента не се нужда е от операция.

Трансплантацията и лечението на Наим бяха проследени лично от президента на Турция Реджеп Ердоган, който се информира постоянно за състезанието на най-великия щангист.

В критично положение шампионът е бил и през 2009 година. Тогава лекарите буквално го върнали от мъртвите. При тогавашната криза Наим престоял 3 месеца в болница, а след това му било забранено категорично да близва алкохол.

Според някои лекари още тогава е трябвало да се отиде на трансплантация. Проблем е, че близките на Наим нямали съвместимост с него и въпреки желанието им, не могат да станат донори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

BG IZMET

преди 6 години

TOI E ISTINSKI BALGARIN>>>>ANABOLITE SA POVLIALI ZA SMARTA MU.

27

Сандо

преди 6 години

толкова химия е изпил през живота си и идва момента когата организма почва просто да се разпада ... това е цената на медалите му

26

Анонимен

преди 6 години

Вие Българите също сте дошли от майната си в тези земи. Вие също по него време сте били бежанци.

fallback