Снимка: Булфото
fallback

Под ръководството на италианския наставник Делио Роси Левски показва израстване в играта в защита, като "сините" са допуснали едва 4 попадения след треньорската рокада, а те паднаха в два мача - с Ботев (Пловдив) и ЦСКА.

Но освен стабилността в дефанзивен план, се наблюдава още една тенденция при 57-годишния специалист - подобреният мерник на централния защитник Давид Яблонски. Чехът вече има 6 гола в шампионата, като бранителят не е играл във всички срещи до момента през кампанията.

Яблонски е записал 9 мача, тъй като лекуваше контузия след загубата от Хайдук (1:2) в Лига Европа. Снажният бранител никога в кариерата си не е вкарвал толкова попадения в рамките на един сезон. През 2013/14, както и година по-късно, юношата на Теплице се разписва по три пъти през кампанията, което е и най-доброто му постижение до този сезон.

Фактите обаче са категорични - в момента Яблонски е най-резултатният играч на неговия пост в цяла Европа. Под внимание са взети елитните първенства, провеждащи се по еквивалентен на родния календар начин - есен-пролет.

Нито един защитник на Стария континент не се доближава до постижението на Яблонски.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Имаше едно по-голямо дърво от Яблонски, пак с полски корени Мирослав Клозе, вкарваше единствено когато топката го удари по главата, но беше доста по-добър от това синьото полско дърво

3

Пената от Мировяне

преди 6 години

А Пелето игра у ,,Енерги ,, Котбус !!!!!!!!!!!!!!!!!1

2

Анонимен

преди 6 години

Е, смех де Пенчо.

fallback