Снимка: Reuters
fallback

Бомбата в световните квалификации в зона КОНКАКАФ е факт, след като САЩ не успя да се класира на Мондиал 2018. Така "янките" ще пропуснат световни финали за първи път от 1986 година. За сметка на това скромният тим на Панама ще стяга куфарите за Русия за първи път в своята футболна история.

Драмата стана факт, след като САЩ записа нова издънка в квалификациите и падна с 1:2 от Тринидад и Тобаго като гост. Омар Гонзалес си вкара автогол в 17-та минута, за да даде аванс на домакините. В 37-та Алвин Джоунс направи 2:0 и вгорчи живота на американците. Звездата на гостите Кристиан Пулишич вкара в 47-та минута, но попадението се оказа крайно недостатъчно.

Панама от своя страна постигна драматична победа с 2:1 като домакин над вече класиралия се тим на Коста Рика. Йохан Венегас откри за костариканците в 36-та минута, а Габриел Торес изравни в 55-та. Две минути преди края Роман Торес прати панамските фенове в екстаз след ново попадение.

Мексико изгуби драматичен мач с 2:3 в Хондурас, но тимът на Хуан Осорио вече си беше осигурил първото място в квалификациите. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Dongo

преди 6 години

Дреме им на америкаците за футбола.

19

Анонимен

преди 6 години

Абе, вие ги оставете американците. При тях футболът никога не е бил национална мания. Ама какво да кажем за резила на нашите, а? Дето уж имаме претенции за нещо. Или това е с цел да се покаже, че не само нашите не са трагедия. Само дете за САЩ това е просто случайна издънка, докато за нашите взе да става традиция да не се класират никога и за нищо.

18

Анонимен

преди 6 години

То в коя област САЩ не са резил?! Само в компютърно генерираните филмови образи

fallback