Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Григор Димитров се бори мъжки срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка отпадна на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Матадора се наложи над нашенеца след 6-3, 4-6, 6-1 и така се класира за финал, където се очаква да срещне победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Това бе десети мач между нашето момче и испанеца, както и девета победа за лидера в световната ранглиста.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, след като Григор направи двойна и непредизвикана грешка и така сдаде подаването си.

Той можеше да върне пробива в седмия гейм, но пропиля два шанса да пробие и на практика испанецът си взе подаването и след това спечели и самия сет.

Вторият сет започна катастрофално за нашенеца - той изоставаше с пробив и трябваше да спасява точка за втори пробив в третия гейм, но постепенно се окопити и върна пробива в шестия гейм.

В десетия пък успя да матира испанеца и да го пробие отново, за да спечели сета.

Третият сет започна катастрофално за хасковлията и той бе пробит на два пъти и изоставаше с 3-0 при геймовете.

Нашенецът пропусна точка за пробив във втория и три точки за пробив в шестия гейм, а това го срина и той инкасира още един пробив в заключителния седми гейм от третия сет.


Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 80Ало, провинциалиста, кой наричаш *** бе?!Първи *** в листата си ти и ***-асковски.И като отвори приказка за анцузите виж земанено от Аскьой как се облича.

80

Хм...2

преди 6 години

Колко деца имат възможността да тренират всеки ден тенис по няколко часа? Ами в България трябва или *** или баща ти да са треньори по тенис и не само в България, а и в Германия като Звереви или даже Граф! И трябва после някой да те спонсорира като Стоичков! Какъв ми е извода? Да пробие човек в тениса е по-лесно отколкото в някой друг спорт, където има повече масовост! Например една Лалова ако е 9-та в света е провал за нея! Извода е, не си губете времето пред телевизора..тренирайте лично!!!

79

Анонимен

преди 6 години

Самият факт, че играе с Надал е достатъчен атестат за Григор. А за пoмиapите-ceляндypи с шкембаци и официални анцузи, остава шанса да избиват комплекси под статиики. Лека вечер на всички и да стискаме палци за все по-добро и успешно представяне на Григор!

fallback