Снимка: Reuters

Един от двата най-успешни спорта за България от Олимпийските игри - вдигането на тежести, може да загуби мястото си в олимпийската програма за игрите в Париж през 2024 година.

Щангите остават в програмата на летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, но нататък няма гаранция за бъдещето им, заяви президентът на МОК Томас Бах по време на 131-вия конгрес на организацията, който се провежда в Лима (Перу).

По този начин Бах опроверга думите на вицепрезидента Джон Коутс, който заяви, че вдигането на тежести ще остане в програмата на Токио 2020 година само при условие, че до края на тази година Международната федерация по вдигане на тежести покаже, че са приети всички необходими мерки за борба с допинга.

За изхвърлянето на щангите от олимпиадата се заговори след безпрецедентния допинг скандал от последната година, в който се оказаха въвлечени тежкоатлети от водещите страни в спорта като Русия, Китай, Казахстан и др. С допинг бяха заловени някои от най-големите звезди в този спорт като световните рекордьори в най-горните две категории Иля Илин и Алексей Ловчев.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase