Снимка: Reuters, архив
fallback

Сензационна новина долетя от Испания. Голямата звезда на Барселона Лео Меси е решил да напусне "Камп Ноу" като свободен агент през следващото лято, съобщава Onda Cero.

Петкратният носител на Златната топка се разбра с каталунците за нов договор през юни, но изненадващо отлага подписването му. Настоящето споразумение на аржентинския гений е до следващото лято, което означава, че от 1 януари той е свободен да парафира с всеки клуб като свободен агент.

Меси е останал крайно разочарован от трансферната политика на Барса. Напускането на Неймар за 222 милиона евро в ПСЖ го е разтроило изключително много и провалените опити за купуването на Фелипе Коутиньо (Ливърпул) и Анхел Ди Мария (ПСЖ) допълнително са засилили желанието му да си тръгне, твърди още изданието.

Името на Меси е свързвано с Манчестър Сити, където работи близкият му приятел Пеп Гуардиола, а Чики Бегиристайн е спортен директор. Тяхното присъствие на "Етихад", редом с арабските пари, превръща английските богаташи във фаворит за подписа на аржентинеца, ако той наистина се реши да си тръгне от Барселона.

Очаква се настоящето ръководство на каталунците да получи вот на недоверие и при смяна, не е изключено Меси да промени решението си. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

муспи

преди 6 години

ЦЕКА на БКП-Барцелона'48-ЛИ търси свободни агенти. Плаща яко!

33

Шабан Шаулич

преди 6 години

Иска да се продаде по-скъпо ,това е...

32

CSKAR

преди 6 години

обичам те Меси, ти си единствения, който е излезнал все едно от компютърна игра.Пасовете, отлични, головете отлични, дрибъл повечв от отличен, ляв,десен крак отличен, игра с глава, пак отличен за ръста му.Може да игра от халф до нападател.Той промени футбола, който разбира от тази игра.. знае кой е по-добър Меси или Роналдо.Не ме разсмивайте.Поздрави, с най-големия рекорд в историята: 91 гола в една календарна година.

fallback