Снимка: Булфото
fallback

Българският плувец Антъни Иванов се класира осми във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в Будапеща.

Българинът финишира за време 1:55.98 минути. Златото грабна южноафриканецът Чад ле Кло, който водеше през цялото време и удържа натииска в последната дължина на местния любимец - унгареца Ласло Чех.

Иванов стартира силно и се движеше шести на първото обръщане, но във втората половина на дистанцията загуби темпо и остана осми в крайното подреждане.

Антъни Иванов направи истински фурор с класирането си за финала в унгарската столица и върна България в световния елит на плуването. Това е най-доброто постижение в мъжкото българско плуване в последните две десетилетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Пешо

преди 6 години

До 5Монотонен е за тези, които гледат отстрани. За този във водата тренировка с тренировка не се прилича, толкова различни програми има, а и съотборниците дават винаги екстра мотивация. Иначе едно голямо браво на Иванов! Да пребориш такава конкуренция за финала е нещо наистина голямо на такава възраст.

6

22

преди 6 години

Антъни е от Велико Търново, а постигнатото е с много лишения личен труд и средства. Затова не знаете нищо за него, *** такива

5

Браво!

преди 6 години

Браво, момче, машина си ! Единственият юноша на полуфиналите, единственият толкова млад на финал - редом до шампионите. От тук - само напред и нагоре !

fallback