Снимка: Булфото, архив
fallback

Левски загуби с 0:1 гостуването си на Хайдук Сплит в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Единственият гол на стадион "Хърватски рицари" в Дугополие реализира Марко Футач в 24-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Димитър Пиргов срещу Савас Генцоглу и не подлежеше на никакво съмнение. Дебют за "сините" след почивката направи и Жорди Гомес, но и той не внесе нужната идея в предни позиции.

Като цяло българите се представиха ялово в атака, но въпреки това запазиха шансове за реванша след седмица. Той обаче ще се играе пред празни трибуни заради наказание, наложено то УЕФА.

Другият ни представител Ботев Пловдив изстрада равенство 1:1 като гост на Бейтар Йерусалим във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Израелците, които бяха определяни за фаворити в мача, поведоха преди почивката с гол на Хила. В средата на второто полувреме пловдивчани отвърнаха на удара и Серкан Юсеин вкара ценния гол на чужд терен.

Бейтар доминираше през по-голямата част от двубоя, но команда на Николай Киров се бранеше храбро. Въпреки че имаше вина за допуснатия гол, стражът на "канарчетата" Иван Чворович направи няколко страхотни намеси при чисти голови положения на съперника. Най-сериозните пропуски направи централния нападател на израелския тим Итай Шехтер.

Така Ботев постигна много добър турнирен резултат след първия мач, но със сигурност ще има много тежка задача в ответния двубой. Реваншът с Бейтар е след седмица на стадион "Лазур" в Бургас.

Подробности за мачовете на Левски и Ботев четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До художникаможе и да стане, но леевскалар некой требва да им плати за целата тая история. все пак те "влачат" хиляди наказания за расизъм , нацистки символи. имат записан убит от бомбичка, арестувани агитки с наркотици, милиони дълг, който не обслужват и лексика от националния ефир включваща думи, като "***". хрантутниците на цола, свикнали на вечна протекция са се самозабравили до степен, в която хърватите се наложи да им припомнят че в чуждо село и керемидите бият...

15

Майкъла

преди 6 години

Ах колко е жалко да си левскар всяко лято,ядеш бой от трактори,велосипеди,скиори,салами,ама ти е хубаво и искащ още и още....Дори кучетата не те препикават от жал

14

Сел ьо

преди 6 години

То па се едно Кенефски не се дуят излишно, нали бе? Шайка некадърници дето се мислят за голямата работа....

fallback