Снимка: Reuters
fallback

Световният шампион Германия ще бъде без големите си звезди на предстоящия турнир за Купата на Конфедерациите, съобщи ДПА.

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов ще съобщи скоро имената на 23-мата си избраници за турнира, който ще се проведе в Русия от 17 юни до 2 юли. Изборът на Льов обаче ще бъде силно ограничен, тъй като много от най-добрите играчи на германците ще получат по-дълга почивка заради предстоящото световно първенство през следващата година, докато други са контузени.

"Световното първенство е преди всичко", каза Льов. В резултат на това играчи като Тони Кроос, Месут Йозил, Сами Кедира, Жером Боатенг, Томас Мюлер и Матс Хумелс ще пропуснат купата на Конфедерациите.

Марио Гьотце, Бенедикт Хьоведес и Илкай Гюндоган са с травми, докато участието на Марко Ройс, който също страда от непрестанни травми в последно време, е под сериозен въпрос. Допълнителен проблем за Льов ще бъде и провеждащото се почти по същото време европейско първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе от 16 до 30 юни в Полша.

Към момента единствените сигурни в селекцията на Льов за предстоящия турнир изглеждат крилото Юлиан Дракслер, бранителите Шкодран Мустафи, Йонас Хектор и Джошуа Кимих, както и ветеранът Марио Гомес, който ще води атаката на тима.

Германия е в група с тимовете на Камерун, Чили и Австралия, а преди началото на турнира ще изиграе още два мача - контрола с Дания на 6 юни и световна квалификация със Сан Марино на 10 юни.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback