Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на старта на на турнира по тенис на червени кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 250 хиляди долара.

Поставената под номер 7 пловдивчанка загуби от преминалата през квалификациите представителка на домакините Башак Ерайдън с 2:6, 4:6 за 66 минути в първия си мач на клей през сезона.

Така 29-годишната пловдивчанка отпадна в първи кръг в пето поредно състезание на УТА.

Пиронкова, 74-а в световната ранглиста в момента, се завърна на корта след повече от месец отсъствие заради здравословни проблеми, но беше далеч от най-добрите си дни.

22-годишната Ерайдън, 257-а в класацията на УТА, стартира мача с пробив, а след това спечели още веднъж подаването на българката в седмия гейм по пътя си към успеха в първия сет.

Във втората част пловдивчанката на три пъти излизаше с пробив напред при 2:0, 3:1 и 4:2, но със серия от четири поредни гейма туркинята стигна до крайната победа.

Така Пиронкова остана само с една победа за сезона в основна схема на турнири на УТА, която постигна в китайския град Шънчжън в началото на януари. След това тя записа отпадания в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, в Дубай, в Индиън Уелс, в Маями и днес в Истанбул, а на други два турнира - в Доха и в Сидни, не успя да преодолее квалификациите.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Гошо

преди 6 години

Пиронкова като цяло е непостоянна и не много кадърна тенисистка, но това е най- лошата форма в живота и.За жена победила Винъс Уилиямс на Уимбълдън и играла полуфинал там , си е същински резил този сезон.Дано се задържи в топ 100, че да не и се налагат квалификации за Ролан Гарос.

8

Умрела

преди 6 години

слива е вече тая. Преди 5-6 години рипаше наляво и надясно по корта ама сега от толкова много наркотици съвсем е издъхнала. Помня 2015 на едно частно парти в Пловдив я бях засякъл, чертаяха яко тя с още една друсалка. Като свърши белото си обраха партакешките...Много грозна картинка бяха, забелиха погледи и краката им на хикс в двора...Ходи играй тенис сега...То не става така.

7

Доктора

преди 6 години

Пирончето взима добър пример от ***

fallback