Снимка: Булфото
fallback

България направи истински подвиг с победа 2:0 над фаворита Холандия във важен мач от квалификациите за Мондиал 2018 в Русия. В герой се превърна острието в атаката на нашите Спас Делев, който с два гола окастри "лалетата" и остави нашите в борбата за класиране на световното първенство чрез баража.

Малцина очакваха, че нашите ще се противопоставят на европейския шампион, но командата на Петър Хубчев изигра страхотен тактически мач и въпреки че през целия мач съперникът доминираше, си заслужи победата. Задружна игра с почти безупречна защита отчая холандците, които независимо от надмощието си създадоха едва две-три голови положения пред стабилния в този мач Николай Михайлов.

С успеха България се изкачи на трето място в класирането на група "А" с 9 точки, изпреварвайки с 2 повече Холандия. Лидер остава Франция с 13 пункта, а втори се нарежда Швеция с 10. Следващия двубой на нашите е на 9 юни, когато гостуваме на Беларус.

Още за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Гешо

преди 7 години

Тази загуба на Ноландия струваше главата на холанския треньор .

89

Рв

преди 7 години

До коефициента капацитет.Имам един въпрос към теб: Като си се влюбил резко и изведнъж в целия шведски отбор, то поне едно бу как е направиха ли ти, или си беше просто ганг банг?

88

КОЕФИЦИЕНТ

преди 7 години

То срещу Холандия малко или много винаги сме играли сравнително добре! Сензация ще е да бием Швеция, която досега където ни хване- ни бие!-----------------------------А, срещу шведите не се надявайте, няма да счупим традицията-това е карма! :DAз още 1994 се влюбих в шведския отбор и на полуфинала виках за тях и скачах до небето когато биха нашите самохвалковци с 4:0. Оттам тръгна всичко! От тогава шведите са кошмар за българите, :))) ps. За незнаещите как се изписва КОЕФИЦИЕНТ: За упражнение, напишете 20пъти на английски COINCIDENCE и го произносете Lol Помага

fallback