Снимка: Reuters, архив
fallback

Българският треньор по сумо Калоян Махлянов напуска школата "Садогатаке" и ще отвори собствена такава в Япония, пише "Труд".

Той чака одобрение от изпълнителния борд на местната федерация по-късно този месец. Школата му пък ще бъде открита официално през април. Информацията съобщи Japan Times, позовавайки се на свой източник от федерацията.

Махлянов ще е първият европеец със собствена школа в Страната на изгряващото слънце. 34-годишният българин прекрати състезателната си кариера през 2014 г. Като сумист той носеше името Котоошу, а сега, вече като треньор, се подвизава с името Наруто.

Калоян дебютира в професионалното сумо през 2002 г, а през 2008 г. стана първият европейски сумист в историята, спечелил Купата на императора.

През 2014 г. Калоян Махлянов получи японско гражданство, а на следващата година се сдоби с треньорски лиценз и започна работа в школата "Садогатаке".

Още спортни новиви четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

До БългарчеОТДАВНА СЪМ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ,ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА,ДА ГЛАСУВАТ,НО .......ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ ДЕЦАТА НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ.

5

Българче

преди 7 години

До Анонимен Да има само Японско гражданство ... това съ законите в Япония.Но се замисли върху друго ... как българи които са емигрирали с ясната цел да живеят в друга държава а имат право да гласуват при условие, че на живеят в БГ.Ако ти се вижда сложно .. не се замисляй.

4

zaw12929

преди 7 години

БЪЛГАРИН ЗАБИ ЗНАМЕТО НИ ВИСОКО В ЯПОНСКА ЗЕМЯ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

fallback