Снимка: Reuters, архив
fallback

Луис Енрике няма да е треньор на Барселона през следващия сезон. Специалистът сам призна за решението си след победата на каталунците с 6:1 над Спортинг Хихон.

Непосредствено преди пресконференцията след мача Енрике е съобщил на играчите си в съблекалнята, след което се яви пред медиите.

“Няма да бъда треньор на Барселона през следващия сезон. Решението ми е продиктувано от начина ми на живот. Остават ми много малко часове за почивка. Имам нужда от почивка. Искам да благодаря на клуба за доверието към мен и на играчите за тяхната отдаденост и професионализъм”, заяви Луис Енрике.

Настоящият договор на специалиста изтича на 30 юни, което означава, че шефовете на Барселона трябва да мислят за негов заместник. Говори се, че фаворит за мястото му е Хорхе Сампаоли, който прави чудеса в Севиля този сезон.
Луис Енрике пое Барселона през юли 2014 година и до момента води отбора в 164 мача във всички турнири, в които записа 125 победи, 21 равенства и 18 загуби.

За този период каталунците спечелиха 8 трофея - две титли на Испания (2015, 2016), Купата на Испания (2015, 2016), Суперкупата на Испания (2016), Шампионската лига (2015), Суперкупата на Европа (2015) и Световното клубно първенство (2015).
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Циник до 17

преди 7 години

Меси ми е антипатичен...отдавна...казах го по-долу. Намирам го за "префукан" , и прехвален...относно Борисов - за мен по-долна *** от БСП няма!

16

Циник

преди 7 години

Бе кво ме занимавате с глупости бе?!Имал милиони - и кво - да не ви "става" на вас?Джуджето - как гледал на финалаГледаше като ударен с мокър пар*цал!През цялото световно Аржентина мина с 5 кл*изми! Изобщо не трябваше да са на финал!Джуджето няма да стане световен шампион!Това е важното - другото са дрънканици!

15

Анонимен

преди 7 години

до 13 ***, Меси е бил на 18 години, когато чичо му, а не татко му е правил шашми без Меси да знае с неговите пари . Я кажи защо не споменаваш Роналдо Геяя..него също го обвиняват в укриване на данъци или така ти е удобно, )))))

fallback