Снимка: Reuters, архив
fallback

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

east

преди 7 години

До Анонимен 104Гладни са и още как ! БВП на Русия е колкото на Холандия. Обаче в Холандия живеят десет пъти по-малко хора от колкото в Россия.

85

Луцифер

преди 7 години

А, бе какви са тези държави подписали декларацията? Не виждам вътре Северна Корея, Ботсуана, Уранда Урунди!? Световният ИмпериализЪм се опитва да изкара другаря Путин лъжец? СъвеЦките другари никога на лъжат! Те 60 години не лъгаха за Катин.50 години не лъгаха за сваленият японски самолет.Сега не лъгаха за сваления индонезийски самолет над Украйна. Изобщо при тях лъжа не съществува! Както е казал Оруел в Империята на злото лъжата е истина...

84

Анонимен

преди 7 години

Пак ли сросоидити са ви криви, че сте зобали като невидели бе?

fallback