Снимка: БТА
fallback

Нападателят на Реал Мадрид и капитан на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо спечели за втори път в кариерата си наградата за "Футболист на годината на ФИФА".

В класацията, която бе възобновена като самостоятелна след петгодишно прекъсване и носи за пръв път името "Най-добрите футболни награди на ФИФА", Роналдо изпревари звездата на Барселона и капитан на аржентинския национален отбор Лионел Меси, както и френския голмайстор на Атлетико Мадрид Антоан Гризман.

За 31-годишния Роналдо това е поредно отличие след бляскавото му представяне през 2016 година. През нея той спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство с Реал Мадрид и европейското първенство с Португалия, а сред индивидуалните награди изпъкват "Златната топка" на "Франс Футбол", наградата на УЕФА за "Най-добър играч в Европа" и приза за "Най-добър футболист на Португалия".

В същата категория, но при дамите, носителка на приза стана американката Карли Лойд за втора поредна година. Тя изпревари олимпийската шампионка с тима на Германия Мелани Берингер и бразилката Марта.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

11

преди 7 години

До Анонимен 1Акълът ти е кат на празен бидон от кисело зеле.

10

Poncho Kubadiski

преди 7 години

Ronaldo Zaslujeno poluchava vsichkite nagradi zashtoto vtori Kato nego niama i nikoga niama da ima v ISTORIATA NA Futbola VELIK SI RONALDO SHTOTO NARODA TE OBICHA PO CYAL CVYAT.

9

Ицата

преди 7 години

Кристиано Роналдо може да е футболист на 2016 година, но Меси е най-великият футболист в историята на футбола!

fallback