Снимка: Reuters
fallback

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове в Шънчжън (Китай) с награден фонд 750 хиляди долара.

29-годишната пловдивчанка загуби от миналогодишната финалистка в надпреварата и поставена под №8 Алисън Риск (САЩ) с 1:6, 1:6 за 69 минути.

Американката, 39-а в класацията на УТА, доминираше на сервис, като загуби само 7 точки от 36 разгирани при собственото си подаване в мача.

В същото време Пиронкова имаше трудности, като допусна пет пробива от цели 17 шанса за съперничката си.

Риск стартира ударно и поведе с 5:0, а във втората част тя направи серия от шест последователни гейма, за да триумфира.

Пиронкова все пак си осигури 7238 долара и 30 точки за световната ранглиста, в която заема 64-ото място.

На четвъртфиналите Риск ще се изправи срещу защитаващата титлата си и водачка в схемата Агниешка Радванска в повторение на миналогодишния финал на надпреварата.

Радванска се справи по-рано днес със Сорана Кърстя (Румъния) с 6:0, 6:3, след като навакса изоставане от 0:3 гейма във втория сет.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

До 33

преди 7 години

Ама нива ли да си толкова ....*** ...Колко мислиш, че струва на Гришо да плаща на хората, чиито услуги няма как да не ползва, като треньора си например. А за подготовката си колко плаща? А за ... Ти сещаш ли се, че примерно 100-200 бона годишно, са малка част от средствата за подготовка и участие в турнири на Гришо. Ако не печели чрез тези турнири, Гришо отдавна да е спрял с тениса, тъй като държавата явно не му помага.

33

До 33

преди 7 години

Ама ти не знаеш ли, че аз ти давам всяка година по един милион, но аз решавам как да се харчат, точно както на Гришо му дават по някоя и друга дребна сума. Ето аз ти давам по един милион, за да можеш ти да подскачаш и да си показваш .... тук във форума и за нищо не се мъчиш. Иначе милиона добре го харча за теб - почивка на Карибите, почивка на ..., две яхти, ....

32

Анонимен

преди 7 години

И на мен да ми дават по 100-200 бона годишно и аз ще отпадам 1-ви кръг. За какво да се мъча по турнири? Друго си е скачане по вирове и да си показваш гъ*ъ :)

fallback