Снимка: Reuters
fallback

Мерцедес планира сериозни санкции срещу Люис Хамилтън, които могат да означават дори край на договора на британеца с отбора, гръмнаха някои английски медии.

Британецът игнорира няколко заповеди от бокса да вдигне темпото си, включително и на техническия директор Пади Лоу, в стремежа да забави Нико Розберг и той да бъде изпреварен от Фетел и Верстапен. Мръсните номера в крайна сметка не му донесоха успех и той не успя да стигне до четвъртата си титла, след като Нико завърши втори.
 
Впоследствие босът на отбора Тото Волф сравни поведението на Хамилтън с анархия и бе видимо разочарован, като от отбора обявиха, че ще наложат санкции на бунтаря, които могат да означават дори прекратяване на договора му и раздяла с него.
 
Според други информации Хамилтън може да се отърве само със сериозна глоба или в най-лошия случай да бъде отстранен от отбора за определен брой състезания през 2017-а. При всичко положения обаче изглежда, че отношенията на британеца с шефовете са сериозно влошени. Пилотът продължава да смята, че не е направил нищо нередно.
 
"Не зная защо не ни оставиха просто да се състезаваме. В нито един момент не съм се притеснявал, че мога да загубя надпреварата. Жалко, че се намесиха и не мога да кажа кой знае колко повече. В крайна сметка Нико не допусна грешка, а гумите на Фетел се износиха".
 
"За мен всичко бе под контрол. Загубих много точки в хода на сезона и просто се борех до последно. В нито един момент не съм наранил отбора или имиджа на марката. Всичко бе между нас с Нико, а от тима решиха да се намесят. Не смятам, че направих нещо нечестно. Борихме се за титлата, аз бях отпред и контролирах скоростта. Това са правилата", изтъкна той. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Петърчо

преди 7 години

До ППП Да съм написал някъде че Нико е ощетен по някакъв начин? Ти даже не четеш какво съм написал. Аз написах че Хамилтън е правил много мръсни номера на съотборниците си и на останалите пилоти така че си заслужаваше по подобен смешен начин да загуби титлата. До момента в който Мерцедес му дават най-бързия болид който няма равен с нито един друг и му плащат толкова много пари той НЯМА право да се оплаква. Или да вземе да си търси друг отбор. Но Мерцедес ще са най-бързи и следващия сезон.

18

ППП

преди 7 години

До Петърчо Мизерно е това което пишеш, а на Нико и Мерцедес просто им е малко !И недей ми казва колко е ощетен русия, един търтей подбутван от отбора, който дори не може сам да си направи настройките а ги взема наготово от Хамилтън не е достоен за Световна титла.

17

ППП

преди 7 години

До Петърчо Че тогава за какво да се състезава след като те можели да си правят каквото си искат,получава такава заплата защото я заслужава щом са му я дали значи знаят колко струва и недей сравнява една спукана гума и една повреда със всичките гнусни номера на Нико и отбора спрямо Хамилтън доста са различни нещата а и Шумахер би постъпил по същия начин че и по гадно от Хамилтън.

fallback