Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Изящество, блясък, красота, грация... Над 12 хиляди души се събраха снощи в зала "Арена Армеец", за да присъстват на бенефиса на "Златните момичета".

Красивите българки просълзиха мнозина и припомниха на публиката както славните, така и трудните моменти по пътя си. Катрин Велкова, Елена Тодорова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова бяха представени и като "Отборът", който завладя публиката, но беше отчетен и индивидуалният им принос към успехите на ансамбъла.

Всяка една от грациите бе представена по отделно и имаше възможността да блесне на сцената със своя собствена програма и съчетание, изиграно на любимата й музика от съчетанията на момичетата през годините. Така една по една изящните девойки разказваха за своите най-тежки и най-ценни моменти, като потапяха публиката в личната си история.

Oще по темата


Светлинни ефекти допълваха съчетанията на момичетата и докато те изпълняваха елементите си, под пръстите им разцъфтяваха цвета и пламваха огньове. Накрая на всяко съчетание всяка една от гимнастичките се отдръпваше, а пред краката й се излъчваше видео от най-знаковите съчетания за ансамбъла.

Когато дойде редът на Цвети Стоянова, която преживя най-голямата лична трагедия, 12 000 души се изправиха на крака и аплодираха бурно гимнастичката, която не успя да изиграе своя последен танц на бляскавата сцена. Със сълзи на очи Цвети се изправи пред хората и благодари безмълвно за обичта и подкрепата.

Сълзи имаше и в очите на Илияна Раева, която трудно сдържа емоциите си. Тя пожела на своите момичета на добър час и ги помоли винаги да помнят онези детски очи, с които са гледали залата и с които са мечтали за бъдещето.

Краят на бенефиса бе сложен със символичен танц между "Златните" и новите девойки от ансамбъла. Макар започнал като двубой между двата отбора, красивият танц завърши с приемственост. С ръце "Златните момичета" обгърнаха своите наследнички и им предадоха щафетата, за да продължат с още по-големи успехи.

Успех и от нас, момичета! На добър път! 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Калоянчо, като е толкова лесно, ходи ти "подмятай обръчи" и стой в залата от сутрин до вечер, търпи лишенията, докато твоите другарчета изживяват детство и младежки години. Огледали се нашите в доходите на 5 момичета, донесли ни 81 медала и постигнали повече, отколкото някои от Вас за цял живот. Защо не се огледате в "инвалидните" пенсии, които взимат хиляди. И не говоря само за ***, които са ясни, за съжаление знам и за немалко българи, които имат едни познати там и въртят далаваери.

18

Aнонимен

преди 7 години

Питаш къде е златото? 2009 - златен медал, 2011 - злато, 1-во място в многобоя, 2012 - 2 златни медала, 1-ви в многобоя. Това са само няколко от световни купи, има и още(за който пита за златото), което май е повече от всеки друг спортист, за който се сещам за момента. А че медиите преескспонират - така е, но според мен не е като момичетата да си го търсят, както някои "ВИП" персони, плейметки и т.н., така че не знам защо насочвате негативизма си срещу тях.

17

goso

преди 7 години

защо се сбогуват с публиката? Вече няма ли да са гимнастички?

fallback