Снимка: Reuters, архив
fallback

Катарските власти ще забранят употребата на спиртни напитки по улиците и на обществените места по време на мачовете от световното първенство по футбол през 2022-а година, съобщава френската агенция Франс прес, цитирайки генералния секретар на организационния комитет на турнира Хасан Ал-Тавади в интервю за вестник Ал-Шарк.

"Употребата на алкохол ще бъде забранена по улици, площади и други обществени места. Това е окончателно решение. Ние сме против разпространението на алкохол на и около стадионите. На руснаците им беше оказан натиск от страна на ФИФА за промяна на законите, но ние даже няма да седнем на масата за подобни дискусии. Нашата позиция е ясна - ние смятаме да спазваме катарското законодателство и да почитаме традициите и обичаите ни", каза Ал-Тавади.

Председателят на организационния комитет добави, че забраната няма да бъде пълна и ще има места, на които гостите на световното първенство могат да употребяват алкохол. Съгласно катарските закони, подобни места са хотелите.

Въпреки твърденията на Ал-Тавади, това със сигурност ще предизвика грандиозен скандал между ФИФА и генералните спонсори на турнира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Сини Шампиони

преди 7 години

До 2022 я Катар има я не,но сланината е вечна.Да ви е.а у неандерталските кратуни.

15

Анонимен

преди 7 години

А жените!? Забранете и тях и без това само питат какво е засада, пък опитите в Турция нека продължават.Не съм вярвал, че ще го кажа, но ако световното беше в България излагацията щеше да е по-малка, ама то Перуката трябва все да се е научил от някой как стават нещата, никой не се ражда научен. Forza FIFA!

14

Анонимен

преди 7 години

Е това е тука преди мач да се не пие ако се пие глоба

fallback