Снимка: Facebook

Искам да се завърна в Премиършип. Би било страхотно. Искам да играя футбол толкова дълго, колкото е възможно. Това заяви голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов.

Бербатов бе в ролята и на най-голямата звезда на "Уембли" по време на мача от Шампионската лига "Тотнъм" – "Байер" (Леверкузен), па макар и в ложата. Първият българин, голмайстор на английската Висша лига, бе сред най-търсените събеседници от журналистите. Още преди мача той даде интервю за BBC Radio 5.

"Надявам се скоро да си намеря отбор. Във футбола не става дума за възраст, а за това дали го можеш, или не. Затова се надявам отново да ме видите скоро на терена", заяви Бербатов. Попитан къде евентуално би заиграл, 35-годишният българин отговори: "Вероятно тук, в Англия. Когато си играл във Висшата лига, не искаш да ходиш някъде другаде. Затова се надявам, че мога да играя отново тук", коментира футболистът.

"Свободен агент съм. Да си свободен агент вероятно не е хубаво нещо. Надявам се, че този период за мен ще приключи скоро. Искам да играя футбол толкова дълго, колкото е възможно. Има играчи, които продължават да доказват, че годините са просто число. Например Тоти", каза и в това интервю Бербо.

Какво каза още Бербатов, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase