Снимка: Reuters
fallback

Анди Мъри победи за осми пореден път Григор Димитров на корта. Този път това стана на финала на турнира в Пекин.

Гришо загуби от британеца и свой добър приятел с 4:6, 6:7(7).

Това бе трети мач за двамата през тази календарна година и трета победа за британеца на който в последно време му върви срещу нашето момче. Двамата имат вече 11 двубоя помежду си, а статистиката показва превъзходство на Анди с 8 победи и 3 загуби, пише gol.bg.

Трофеят е пети за Анди през сезона, след като по-рано през кампанията той спечели титлите в Куинс, Уимбълдън и Рим, както и трофея от Игрите в Рио, макар че за него не се дават точки, за ранглистата.

Освен това Анди за пръв път от 2014 година триумфира на азиатска земя, след като тогава спечели турнира в Шънджън, който също бе на твърда настилка.

Финалът пък е трети за Гришо през този сезон и трети загубен. Българинът няма спечелена титла от 2014 година.

Като цяло световният номер 2 показа по-добър тенис в този мач и заслужено спечели.

Подробности за двубоя четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 7 години

Случката, която описах беше преди около месец при една негова победа, но интересно защо водещия директното предаване и после в спортните новини подминаха този случай и не го коментираха. И не знам какво толкова се радвате на тоя ***, който най-демонстративно се отрича от родината си и езика си! Какво беше писал Паисий за такива "българи"?!

46

Въпрос

преди 7 години

Защо Гришу отказа да поздрави на български групичка бг фенове, които развяваха бг знаме и се радваха на победата му?! Взимащият интервюто от нашия бек веднага след края на мача го попита няма ли да поздрави на български феновете си като посочи въпросната групичка, развяваща нашето знаме, но най-неочаквано поне за мене нашия Дришу продължи на английски и каза че има не само бг фенове. За мене тоя вече не е българин, самия той се срамува че е такъв! Затова го смятам за безродник

45

Samo napred

преди 7 години

Koi e kazal, 4e e lesno. Kuraj i uspeh na sledvashtiq final.

fallback