Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров се завърна в топ 20 на световния тенис. 25-годишният хасковлия, който през миналата седмица достигна до полуфиналите на турнира в китайския град Чънду, събра 1735 точки и вече е 20-и в класацията на АТP.

Това е най-предното класиране на българина от 27 септември 2015 година, когато за последно беше сред първите 20 - на 19-ата позиция в света.

Друг българин Александър Лазаров отбеляза рекордно класиране. Той прогресира със 161 места до 641-ото в подреждането на АТP с 41 точки.

В топ 10 няма промени. Лидер остава сърбинът Новак Джокович с 14040 точки, следван от Анди Мъри (Великобритания) с 9345 точки и от шампиона на Откритото първенство на САЩ Стан Вавринка (Швейцария) с 6365.

Челната десетка на световната ранглиста на АТP и българите в нея вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ре

преди 7 години

Да нямаш ни един спечелен турнир в годината и да си в топ 20 и да си проспериращ .Световния тенис съвсем се сдуха.

11

Анонимен

преди 7 години

Заслужено завръщане в топ20, но топ10 не заслужава. Една ярка история на пропилян блестящ талант. И това, което е постигнал не е малко обаче. Той е първия българин в топелита при мъжете и да се надяваме, че след него ще се появи още някой- приерно Адриан Андреев

10

ООООоо,

преди 7 години

Писна ми от вашия Гришо.Той отдавна е забравил че е българин и си играе от свое име и за себе си. Престанете да приписвате победите му на България.Дреме му на вашия Гришо за родината.Той отдавна я е отписал.Стига сте се фукали!!!!!

fallback