Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Анди Мъри и Григор Димитров откриха с хубав мач благотворителната проява в Глазгоу организирана от световния №2. Шотландецът се наложи над първата ни ракета след 4:6, 6:4, 10:8 в отделните части.

"Беше чудесно да бъда тук. За първи път ми беше да съм в Глазгоу, благодаря за страхотната подкрепа," заяви Гришо веднага след битката.

"Невероятно бе да играя пред този пълен стадион. Беше труден мач, насладих се," допълни и Мъри.
В първия сет Гришо отрази точка за пробив при 3:3 с ас. Малко по-късно при 5:4 българинът пропусна два сетбола, но успя да реализира третия.

След почивката Мъри първи проби за 2:1, но не успя да задържи дълго аванса си. Той обаче за втори път спечели подаването на българина и то на нула за 4:3. Той нямаше проблеми да затвори с 6:4.

Стигна се до решителен тайбрек. В него Мъри пропусна два мачбола, но в крайна сметка приключи с 10:8 пред родна публика.

По-късно тази вечер Григор и Тим Хенман ще играят срещу Анди и Джейми Мъри на двойки. Приходите от цялото шоу ще бъдат разпределени от благотворителни фондации, сред които и Unicef. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Коментатор

преди 7 години

Може да пюете Стоичков, Бербатов, Гришо и другите, но те представят България, а не вие драскачите, дето и две думи на английски не може да вържете за да покажите колко мразите на света.

11

Анонимен

преди 7 години

А на вас -хейтърите, не ви ли омръзна да ни внушавате, колко много грешим като следим Григор Димитров и се радваме на позитивните новини около него?

10

РККА

преди 7 години

не ви ли омръзна да ви дразни този Григор,като не ви харесва не му обръщайте внимание,нека си подскача там още някой сезон и да върви на май.... си.....

fallback