Снимка: Reuters
fallback

На защитника на Арсенал Ектор Бейерин не му липсва самочувствие. Испанецът, който е известен като един от най-бързите футболисти в света, си позволи да предизвика легендата в спринта Юсейн Болт.

"Всъщност не трябва да питате мен. Честно казано очаквам телефонно обаждане от Ямайка! Още преди време го предизвиках, а той каза, че това може да стане след Игрите в Рио. Така че в момента чакам. Явно трябва да го натиснете малко", заяви Бейерин.

Десният бек подобри клубния рекорд на Тио Уолкот на 40 метра, които измина за 4,42 секунди. Това означава, че на това разстояние той ще бъде по-бърз дори от Светкавицата!

Ямаецът, който доминира в спринта на 100 и 200 метра в последните 8 години и ги спечели на Олимпиадите през 2008, 2012 и 2016 година, държи световния рекорд на 100 метра с 9,58. Дори и тогава обаче той измина първите 40 метра по-бавно от Бейерин – за 4,64 секунди, така че испанецът би имал 2 метра преднина.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Аз пък се обзалагам , чер ще бия Болт на спринт 2 метра!

13

dp

преди 7 години

Хекторчо е наистина много бърз, не бих се учудил да го бие на кратко разстояние.На 100 и особено на 200 метра едва ли, но на спринтове като за във футбола - 50-60м - като нищо ще му избяга.

12

Анонимен

преди 7 години

Болт има доста слаб старт - видя се и на олимпиадата. На къса дистанция много хора ще го изпреварят, вкл. и от други спортове, като футбол, баскетбол, ...

fallback