Снимка: архив, Булфото
fallback

Легендарният голмайстор на "Левски" Наско Сираков твърдо се завръща за 3-и път като ръководител в родния си клуб, съобщава "24 часа".

На 30 август ще се проведе общо събрание на "сините" акционери. Вече бе анонсирано, че в неговия дневен ред са включени "промени в състава на надзорния съвет на дружеството". Очаква се "Левски"да има нов собственик в лицето на бизнесмена Спас Русев, който ще наследи досегашните босове Иво Тонев, Александър Александров и Николай Иванов.

За промяната на най-високия управленски етаж в "синия" клуб вече няколко пъти говори бившият член на ръководството Георги Марков. Първата работа на новия собственик ще бъде да върне на "Георги Аспарухов" Сираков. Той ще влезе този път в ролята на президент на "Левски". Героят от световното в САЩ преди 22 г. ще има цялата власт на "Герена".

Очаква се Сираков да направи промени в клуба. Все още не е ясно какво ще се случи със сегашния председател на управителния съвет Николай Илиев, спортния директор Станислав Ангелов и мениджъра Андрей Желязков. Със сигурнос в управата на клуба ще остане Гошо Гинчев.

Сираков бе изпълнителен директор на "Левски" от 1999 до пролетта на 2003 г. След пауза от 1 г. отново се върна на този пост. През 2013 г. изкара няколко месеца като спортен директор. Тръгна си след скандала със събличането на треньора Ивайло Петев от фенове при представянето му на "Герена".

В същото време стана ясно, че кондиционният специалист Ясен Екимов, който от доста време работи на "Герена", вече ще работи и в националния отбор. Той ще съвместява двете длъжности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Синьо

преди 7 години

Не съм голям фен на Наско, но искам да припомня на всички червени (оранжеви) *****, че ако не беше "въпросният подуенски играч" 94 година Стоичков нямаше да стане голмайстор на световното. Два от головете на Ицо от дуспи бяха след нарушения срещу Сираков.

24

Анонимен

преди 7 години

Футбола у нас отдавна се опорочи. Махнаха Батков, сложиха трима. Сега ги махат тях, а пък някакъв нов слагат. Абсолютни шашми на Герена. На Армията - там друга бира. Тия от Герена изглеждат като джуджета пред изобретенията на Армията.

23

Анонимен

преди 7 години

О наско интересно какви промени ще да.са не съм левскар *** дваисет години ги слушам

fallback