Снимка: БТА
fallback

Най-добрата ни атлетка Ивет Лалова се класира за финала в спринта на 200 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро.

Лалова, европейска вицешампионка от Амстердам 2016, завърши на второ място във втора серия с личен рекорд за сезона от 22.42 секунди. Победителка в серията стана Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'Ивоар) с лично постижение от 22.28 секунди.

Oще по темата
32-годишната българка завърши със седмо време в полуфиналите, а най-бърза беше световната шампионка на 200 метра Дафне Схипърс (Холандия) с 21.96 секунди.

За финала се класираха още олимпийската шампионка на 100 метра Илейн Томпсън (Ямайка), олимпийската вицешампионка на 100 метра Тори Боуи (САЩ), Мишел-Лий Айе (Тринидад и Тобаго), Дина Ашър-Смит (Великобритания) и Дийджа Стивънс (САЩ).

Двукратната олимпийска шампионка в дисциплината от Атина 2004 и Пекин 2008 Вероника Кемпбъл-Браун (Ямайка) сензационно отпадна още в пресявките.

Другият роден атлет, който се състезава тази нощ - Тихомир Иванов, се класира на десето място на финала в скока на височина при олимпийския си дебют в турнира по леката атлетика в Рио де Жанейро. Той изравни за втори път в Рио личния си рекорд от 2.29 метра, след като първо го направи в квалификациите.

Възпитаникът на Георги Гетов завърши десети с 2.29 метра, които преодоля от първия опит.
22-годишният Иванов стартира с 2.22 метра, след това направи един неуспешен и един успешен опит на 2.25 метра, а след 2.29 имаше три фаула на 2.33 метра.

Олимпийската титла спечели световният шампион Дерек Друин (Канада) с личен резултат за сезона от 2.38 метра, след като не направи нито един фаул в цялото състезание. Така Друин донесе първи олимпийски златен медал за Канада в тази дисциплина за последните 84 години. Той е бронзов медалист от Лондон 2012.

Лидерът за сезона Мутаз Есса Баршим от Катар остана втори с 2.36 метра. Преди четири години на игрите в Лондон той беше трети. Бронзовият медал завоюва световният шампион от Москва 2013 и световен вицешампион от Пекин 2015 Богдан Бондаренко (Украйна) с 2.33 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Цецо

преди 7 години

Поздравявам Ивет и й благодаря за хубавата емоция, пожелавам й на финала спортно щастие и успех!!! Поздравявам и Тихомир, чудесно се справи, независимо от финалното си класиране, на следващата олимпиада му пожелавам да се яви отново във върхова форма и да спечели медал!!!

19

Рио 2016

преди 7 години

Ако Ивет стигне до бронза ще е супер постижение, дано успее, макар че много ме съмнява да избута по-напред от пето място. Като цяло изключително слаба подготовка на олимпийците ни, за какво тренират четири години? За какво е тази национална спортна "академия"?!? Също така това министерство на спорта какви са му функциите? Едни туристи на хранилка, нищо повече. А най-големият срам ще е, когато Стефка Костадинова отчете поредното успешно представяне на нашите в Олимпиадата.

18

стига

преди 7 години

Стига с тая политика американизирани шм.атки. Не виждате ли че само ни прецакват всички големи че и заради такива политици като вас и Русия взе да ни обръща гръб. Ислям ли искате или християнство?

fallback