Снимка: Reuters

Общ преглед

На стартовата линия те са напълно непознати. 20 минути по късно две жени вече са неразривно свързани - от обстоятелствата, от действията и добрината си, от олимпийския дух.

В спорт, измерващ се от вечно бързащия хронометър, където само победителите получават медалите, атлетките Ники Хамблин от Нова Зеландия и американката Аби Д'Агостино показаха, че спортсменството понякога е по-ценно от златото.

Хамблин и Д'Агостино се сблъскват на пистата по време на 5000-метровата надпревара. Виновна е Хамблин, която повлича Д'Агостино със себе си. След като момичетата тръгват отново Ники вижда, че коляното на Аби не е добре. Жертвайки всичките си шансове за олимпийски медал, Ники Хамблин спира бягането си и се връща да помогне на Аби.

"Никога няма да забравя този момент. Когато някой ме попита какво се случи в Рио през 2016 аз ще разкажа тази история", каза Ники.

И двете атлетки се борят, за да завършат състезанието, въпреки че явно изпитват болка. И на двeтe бяха дадени места на финала, независимо че останаха на последните позиции при бягането в серията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар