Снимка: БТА
fallback

Българинът Елис Гури няма да може да се бори за бронзовия медал в категория до 98 килограма в класическия стил на олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Това стана ясно, след като шведът Карл Фредрик Стефан Шоен, който го победи на четвъртфинала, отпадна в полуфиналите.

Така Гури няма да участва в репешажите и срещата с шведския състезател е била последната в кариерата на 33-годишния ни борец.

Шоен отстъпи с 0:2 точки в полуфинала пред кубинеца Ясмани Луго Кабрера. В битката за златото Кабрера ще се бори с арменеца Артур Алексанян.

Българският борец Елис Гури бе много разочарован след отпадането на четвъртфиналите в категория до 98 килограма в класическия стил.

Това бе последен турнир за 33-годишния Гури, който слага край на кариерата си.

"Срещата с шведа на четвъртфиналите дойде много бързо. Срещу грузинеца (на осминафиналите) се уморих много, защото беше по-нисък от мен и трябваше да стоя наведен през цялото време.

Срещу шведа допуснах грешка, но аз съм си сам виновен. Така е обаче в борбата, такива неща се случват. Можеше да бъда и по-активен, но просто бях много уморен. Съдията също ни задържа повече в партер и това помогна на шведа да прехвърли. 

Съжалявам за себе си, за българите, за всичко. Мисля, че имах много добър шанс да спечеля медал. Това обаче е последната ми Олимпиада със сигурност", заяви Гури пред камерата на БНТ.

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

ГОЛЯМА РАБОТА. ОЛИМПИАДАТА Е БЕЗМИСЛИЦА. ТРЯБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРА В МАСОВ СПОРТ. ПО-ДОБРЕ 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СПОРТУВА И ДА СА ЗДРАВИ ВМЕСТО ДА СЕ ХАРЧАТ ЛУДИ ПАРИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ РЕКОРДИ.

1

Анонимен

преди 7 години

България 0 0 0. Хубав край на екскурзията.

fallback