Снимка: БТА

Четвърти златен медал от олимпийските игри в Рио и общо 22-и в кариерата си спечели феноменалният американски плувец Майкъл Фелпс.

Фелпс триумфира в любимите си 200 метра съчетано плуване и стана първият плувец в историята, печелил една и съща дисциплина в четири поредни олимпиади.

Всички очакваха с нетърпение поредния епизод от битката Фелпс - Лохте, но такава на практика нямаше. Фелпс просто бе над всички и финишира за 1:54:66 минути, оставяйки на почти 2 секунди зад себе си втория - японеца Косуке Хагино. Бронзът спечели китаецът Шун Уанг, а Райън Лохте се провали, завършвайки едва пети.

Това на практика беше най-красноречивият отговор на въпроса кой от двамата е по-велик олимпиец. Лохте държи световния рекорд на 200 метра съчетано и спечели титлата на всяко едно от последните четири световни първенства - през 2009, 2011, 2013 и 2015 г.

На олимпийски игри обаче той така и не успява да се пребори с Фелпс, след като остана втори след него на игрите в Атина и Лондон и трети в Пекин. В Рио обаче дори не стигна до подиума.

Фелпс може да спечели четвърто поредно злато и на 100 метра бътърфлай. Малко след церемонията за успеха си на 200 метра съчетано, Фелпс се класира без проблеми и за финала в тази дисциплина, който е тази нощ.

Всички новини от Рио 2016 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase